Hydrauliek Service Dronten staat al ruim 35 jaar voor u klaar

Wanneer u het pand van HSD binnen loopt weet u direct met wat voor bedrijf u te maken heeft. Het pand met de witte letters op de gevel geeft aan dat het familiebedrijf een solide koers vaart, al ruim 35 jaar. Het gaat hier om de techniek. Achter de balie staan vele kasten met armaturen, ventielen en nadere onderdelen die nodig zijn om hydraulische systemen te onderhouden en te repareren. Na binnenkomst verstommen de geluiden uit de loods en verschijnt een monteur die zijn werk even heeft neergelegd om u te woord te staan. In veel gevallen weet de monteur halverwege uw verhaal al een oplossing voor uw probleem.

Bij HSD weten we waar we het over hebben als het gaat om hydrauliek, en als we zo 1,2,3 niet een passende oplossing hebben, dan zoeken we het voor u uit. Kunnen we u aan de balie niet helpen? Dan stappen onze monteurs in een uitstekend uitgeruste onderhoudswagen en helpen ze u ter plekke.


Ons team

Oorsprong

Het is oktober 1982 als Hydrauliek Service Stouwdam officieel in de boeken van de Kamer van Koophandel wordt opgenomen. De toen 29-jarige oprichter en pionier Helmig Stouwdam wilde de leemte opvullen tussen de importeur en de eindgebruiker van hydraulische machines. Hydrauliek Service Stouwdam sloeg een brug tussen producent en gebruiker met als belangrijkste kernwaarden persoonlijke service, kwaliteit en snelheid. De servicebus is op dat moment de belangrijkste pijler en maakt dat Hydrauliek Service Stouwdam in 5 jaar uitgroeit tot een toonaangevend bedrijf in Flevoland en ver daar buiten.

De kroon op het harde werken is de opening van het bedrijfspand in juli 1987. Destijds een opmerkelijke en gedurfde stap, maar door de jaren heen bewees Helmig dat het de juiste keuze was. Het bedrijfspand werd twee keer uitgebouwd, om de groeiende klantenkring steeds beter van dienst te zijn. Er kwamen mensen in dienst en de dienstverlening werd uitgebreid. Al die tijd bleven de kernwaarden van Hydrauliek Service Stouwdam - inmiddels omgedoopt tot Hydrauliek Service Dronten - gehandhaafd.

 

Door de jaren heen is HSD een gerespecteerde partner op het gebied van hydrauliek, pneumatiek en vacuümtechniek gebleken. Het bedrijf onderhoudt, repareert, reviseert en levert een breed scala aan hydraulische en pneumatische componenten. Daarnaast ontwerpen wij ook hydraulische en pneumatische systemen. De slangenservice, die al sinds 1997 bestaat, is door de jaren heen doorontwikkeld en bedient nog steeds vele klanten in nood.

Creatief en innovatief
Het creatieve en innovatieve karakter is kenmerkend voor HSD. Al in de jaren ’80 ging Helmig Stouwdam verder waar anderen stoppen. Dit uitte zich in diverse eigen creaties, de betondruk registratie is hier een mooi voorbeeld van. Een mooie waardering voor de deskundigheid van het team van HSD is de samenwerking met het Nederlandse team van de Volvo Ocean Race. HSD adviseerde het team en voorzag de oceaanzeilers van alle belangrijke equipment. 

Kernwaarden blijven belangrijk
Vandaag de dag wordt dit gedachtegoed nog steeds nagestreefd. Ons bedrijf bestaat ruim 35 jaar en staat inmiddels onder leiding van de oudste zoon, Robert Stouwdam. In 2015 overleed Helmig Stouwdam en moest het bedrijf verder zonder zijn nuchtere en praktische wijze van aansturen. Voor de klanten is er niets veranderd. De kernwaarden persoonlijke service, kwaliteit en snelheid blijven voortbestaan, met als basis de inzet en het harde werken van de oprichter Helmig Stouwdam.